Hem » Två av våra experter – Möt Susanna och Einar!

Två av våra experter – Möt Susanna och Einar!

Published On: 12 juni, 2018/By /

Vi på BergmanLabora har ett antal personer som är ute på fältet. Träffar kunder, har utbildningar och ger service. Två av dessa är Susanna och Einar. Susanna är produktspecialist med inriktning inom labinstrument. Hennes expertis är bland annat inom kromatografi och masspektrometri. Einar arbetar som fältserviceingenjör. Hans fokusområden är Sotax utrustningar för tablettanalys, Shimadzus LC-instrument, Integras utrustningar för mikrobiologi samt Nikons mikroskop och JEOL elektronmikroskop.

Vad fick er att börja i den här branschen?

Einar: – Lyckliga tillfälligheter! Har gått 4-årig teknisk linje, sen började jag jobba med hörapparater. Kul jobb! Pluggade sen till högskoleingenjör. Har sen dess jobbat med diverse teknik bl.a. inom avbrottsfri kraft, medicinteknik, laboratorieutrustningar samt system för halvledarframställning och forskning. Jag började på BergmanLabora våren 2016. Jag har alltid haft ett brinnande intresse för teknik och tycker det är skoj att arbeta med BergmanLaboras produkter.
Susanna: – Även jag gick 4-årig teknisk linje och sen kemistlinjen på Lunds universitet. Sommarjobb på Organisk kemi på LTH. läkemedelsforskning i 20 år. Trivs jättebra på BergmanLabora. Gick BML hösten 2015.

Hur ser ert samarbete ut?

Efter lite skrattanfall från båda så blir svaren:
Susanna: – Jag gnäller och Einar fixar.
Einar: – Jag kunde inte sagt det bättre själv!

Vad är det roligaste med ert jobb?

Einar: – Samarbetet mellan företag och kund. Bra människor med olika bakgrund. Kul när kunden blir nöjd och tycker det blir jättebra.
Susanna: – Att få bidra med det jag kan och hjälpa människor i deras projekt. Möta nya människor. Att få ta del av olika verksamheter som sjukhus, småföretag eller kärnkraftverk.

Hur har tekniken utvecklats?

Båda funderar: – Tidigare sålde vi instrument och mjukvara och service när något hade gått sönder. Nu levererar vi också support, applikationsstöd och IT-kunnande. Så vi säljer LÖSNINGAR i samarbete med kunden.

Vilka utmaningar har ni stött på?

Båda med breda leenden: – Rätt många! Men vi löser dem! Vad gör ni när ni är lediga?
Einar: – Pysslar med hus och trädgård. Går på MFF-matcher, konserter med rock and rollmusik.
Susanna: – Jag håller också på MFF och tycker om rock. Tränar inför Toughest (som är en tävling med en tuff hinderbana). Jag är bonusmormor/farmor, så det blir mycket tid med min utökade familj.

Dela nyheten:

 • BergmanLabora AB och JK Lab Nordic AB går samman

  Vi på BergmanLabora hälsar med glädje JK Lab Nordic AB välkomna till oss. JK Lab Nordic är precis som vi, en distributör av analysinstrument och mätutrustning. [...]

  Läs mer
 • Theta Flow – Oslagbar precision för krävande ytforskning och kvalitetskontroll

  Theta Flow är Attensions nya optiska tensiometer i premiumklass. Med automation på en helt ny nivå, oöverträffad precision och superenkel att använda. Egenskaper som gör Theta [...]

  Läs mer
 • Nikon lanserar 10:e generationens konfokalmikroskop – AX / AX R

  Konfokalmikroskop har funnits kommersiellt i över 25 år och AX / AX R är Nikons 10:e generation konfokalmikroskop. Med exceptionellt Ø25 mm synfält och en [...]

  Läs mer