Hem/Nyhet/Lyckade dagar på Diagnostikforum på Karolinska Universitetssjukhuset

Lyckade dagar på Diagnostikforum på Karolinska Universitetssjukhuset

Published On: 17 oktober, 2018/By /

Institutet för biomedicinsk laboratorievetenskap och Karolinska Universitetslaboratoriet anordnade Diagnostikforum 8-9 oktober 2018. Platsen var den nya sjukhusbyggnaden på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.

Besökare kom och pratade mikroskop med oss på BergmanLabora. Vi hade två mikroskop på plats. En E200 och en Ci-L, båda är rättvända rutinmikroskop. Många av besökarna stannade och tittade i våra mikroskop. De var imponerade av den fina högupplösta bilden och ljuset i mikroskopet. Mikroskopen har avancerade automationsfunktioner, förbättrad LED-miljöbelysning och patenterad in-line fokusering.

Utställningen var välbesökt under båda dagarna med ca 350 besökare. Årets tema var ”Tillsammans skapar vi den bästa vården” och förutom det senaste inom laboratoriemedicin och klinisk fysiologi var det ett brett utbud av intressanta föreläsningar, samtal och workshops.

Efter konferensens första dag kunde man delta på ett mingel med underhållning. Minglet hölls i direkt anslutning till konferensen. En nyhet för i år var att man kunde delta i en postkonferens den ena dagen. Det fanns workshops och fördjupade studiebesök på Karolinska Universitetslaboratoriet.

Parallellt med postkonferensen arrangerade Karolinska Universitetslaboratoriet ett nationellt möte för verksamhetschefer inom laboratoriemedicin.

Dela nyheten:

 • Theta Flow – Oslagbar precision för krävande ytforskning och kvalitetskontroll

  Theta Flow är Attensions nya optiska tensiometer i premiumklass. Med automation på en helt ny nivå, oöverträffad precision och superenkel att använda. Egenskaper som gör Theta [...]

  Läs mer
 • Nikon lanserar 10:e generationens konfokalmikroskop – AX / AX R för snabb, 8k x 8k bildtagning

  Konfokalmikroskop har funnits kommersiellt i över 25 år och AX / AX R är Nikons 10:e generation konfokalmikroskop. Med exceptionellt Ø25 mm synfält och en [...]

  Läs mer
 • SOTAX nya korg till upplösningsbadet DT50

  SOTAX lanserar korgen SK6 till upplösningsbadet DT50. SK6 bestämmer den kvarvarande tabletthöjden automatiskt. Detta görs med en elektromagnetisk frekvens från botten av korgen till disken [...]

  Läs mer