Hem » Lyckade dagar på Diagnostikforum på Karolinska Universitetssjukhuset

Lyckade dagar på Diagnostikforum på Karolinska Universitetssjukhuset

Published On: 17 oktober, 2018/By /

Institutet för biomedicinsk laboratorievetenskap och Karolinska Universitetslaboratoriet anordnade Diagnostikforum 8-9 oktober 2018. Platsen var den nya sjukhusbyggnaden på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.

Besökare kom och pratade mikroskop med oss på BergmanLabora. Vi hade två mikroskop på plats. En E200 och en Ci-L, båda är rättvända rutinmikroskop. Många av besökarna stannade och tittade i våra mikroskop. De var imponerade av den fina högupplösta bilden och ljuset i mikroskopet. Mikroskopen har avancerade automationsfunktioner, förbättrad LED-miljöbelysning och patenterad in-line fokusering.

Utställningen var välbesökt under båda dagarna med ca 350 besökare. Årets tema var ”Tillsammans skapar vi den bästa vården” och förutom det senaste inom laboratoriemedicin och klinisk fysiologi var det ett brett utbud av intressanta föreläsningar, samtal och workshops.

Efter konferensens första dag kunde man delta på ett mingel med underhållning. Minglet hölls i direkt anslutning till konferensen. En nyhet för i år var att man kunde delta i en postkonferens den ena dagen. Det fanns workshops och fördjupade studiebesök på Karolinska Universitetslaboratoriet.

Parallellt med postkonferensen arrangerade Karolinska Universitetslaboratoriet ett nationellt möte för verksamhetschefer inom laboratoriemedicin.

Dela nyheten:

 • Biolin Scientific launches QSense Omni!

  We are happy to announce that March 16th 2023 Biolin Scientific launched QSense Omni, which starts a new era of QCM-D. QSense Omni has: The [...]

  Läs mer
 • SOTAX – 50 Year Anniversary

  Since founded by Reinhard Benz in 1973, SOTAX has gone from a small regional company with just 11 employees to a leading international presence. What [...]

  Läs mer
 • Vi söker efter en Serviceingenjör, Service Engineer

  Om jobbet BergmanLabora AB söker en serviceingenjör med placering i Göteborgsområdet. Vi har möjlighet att erbjuda ett självständigt, fritt och omväxlande arbete med täta [...]

  Läs mer