Hem » Lyckade dagar på Diagnostikforum på Karolinska Universitetssjukhuset

Lyckade dagar på Diagnostikforum på Karolinska Universitetssjukhuset

Published On: 17 oktober, 2018/By /

Institutet för biomedicinsk laboratorievetenskap och Karolinska Universitetslaboratoriet anordnade Diagnostikforum 8-9 oktober 2018. Platsen var den nya sjukhusbyggnaden på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.

Besökare kom och pratade mikroskop med oss på BergmanLabora. Vi hade två mikroskop på plats. En E200 och en Ci-L, båda är rättvända rutinmikroskop. Många av besökarna stannade och tittade i våra mikroskop. De var imponerade av den fina högupplösta bilden och ljuset i mikroskopet. Mikroskopen har avancerade automationsfunktioner, förbättrad LED-miljöbelysning och patenterad in-line fokusering.

Utställningen var välbesökt under båda dagarna med ca 350 besökare. Årets tema var ”Tillsammans skapar vi den bästa vården” och förutom det senaste inom laboratoriemedicin och klinisk fysiologi var det ett brett utbud av intressanta föreläsningar, samtal och workshops.

Efter konferensens första dag kunde man delta på ett mingel med underhållning. Minglet hölls i direkt anslutning till konferensen. En nyhet för i år var att man kunde delta i en postkonferens den ena dagen. Det fanns workshops och fördjupade studiebesök på Karolinska Universitetslaboratoriet.

Parallellt med postkonferensen arrangerade Karolinska Universitetslaboratoriet ett nationellt möte för verksamhetschefer inom laboratoriemedicin.

Dela nyheten:

 • Mizar Tilt Light Sheet Imaging System

  Light Sheet tekniken är idealisk för levande organismer  Light Sheet är en illumineringsmetod för fluorescens som är idealisk för känsliga prover och levande organismer som skall [...]

  Läs mer
 • DeepSIM: superresolution på ett enkelt och budgetvänligt sätt

  Crest Optics har utvecklat DeepSIM, den första superupplösningsmodulen som är kompatibel med alla upprätta eller inverterade mikroskop som har en kameraport. Den är lika enkel att [...]

  Läs mer
 • BergmanLabora AB och JK Lab Nordic AB går samman

  Vi på BergmanLabora hälsar med glädje JK Lab Nordic AB välkomna till oss. JK Lab Nordic är precis som vi, en distributör av analysinstrument och mätutrustning. [...]

  Läs mer