Hem » Attension Theta Flex från Biolin Scientific vinner för banbrytande designkvalitet.

Attension Theta Flex från Biolin Scientific vinner för banbrytande designkvalitet.

Published On: 28 maj, 2021/By /
Red Dot Jury har fattat sitt beslut. Attension Theta Flex vinner en Red Dot: Best of the Best, för sin banbrytande design vid Red Dot Award for Product Design 2020. Detta innebär att Biolin Scientific är en av vinnarna i världens mest kända designtävling.

Ett instrument som uppmuntrar forskning inom ytvetenskap

Den banbrytande optiska tensiometern Attension Theta Flex lanserades i början av 2019 och blev snart en favorit bland forskningslaboratorier världen över. Instrumentets mångsidighet ger många mätmöjligheter och den användarvänliga programvaran i kombination med en intuitiv design är nyckel till framgång.

”Vår erfarna jury utdelar bara Red Dot: Best of the Best till de mest övertygande produkterna i en kategori. Priset är ett bevis på att varje detalj i designen är sammanhängande och genomtänkt. Konsumenter kan lita helt på våra experters beslut och kan vara säkra på att produkterna är av högsta kvalitet. Jag vill gratulera pristagarna till deras underbara framgång!”
/Peter Larsson, Teknolog.

Red Dot Award: Product Design erbjuder designers och tillverkare från hela världen en plattform för att utvärdera sina produkter. År 2020 deltog designers och företag från 60 länder i mer än 6 500 produkter i tävlingen. Den internationella juryn består av erfarna experter från olika discipliner och har sammanträtt i cirka 65 år för att välja årets bästa design. Trots mottot ”På jakt efter bra design och innovation” får endast de bästa designerna en utmärkelsen.

Attension Theta Flex i utställningar, online och i årboken
Den 22 juni 2020 kommer Attension Theta Flex att läggas till utställningen Milestones in Contemporary Design i Red Dot Design Museum Essen, där alla de prisbelönta produkterna kommer att visas. Museet kommer att vara en hotspot för industridesign i bästa klass. Från det datumet kommer den vinnande produkten från Biolin Scientific också att presenteras i onlineutställningen på webbplatsen Red Dot. Red Dot Design Yearbook 2020/2021 kommer ut i juli 2020.

Om Biolin Scientific

Biolin Scientific är ett världsomspännande företag som gör de senaste instrumenten och smarta lösningar för forskare. Varumärket bygger på hög kompetens och kunskap. I samarbete med ledande universitet och branscher löser Biolin Scientific utmaningar för att förenkla vardagen i labbet. Kunderna är experter inom ytvetenskap, och Biolin Scientific tillhandahåller verktygen för dem att utvecklas. Biolin Scientific är en del av AddLife Group. BergmanLabora blev från och med mars 2020 exklusiv distributör för Biolin Scientific i Sverige, Danmark och Norge.

Se alla Biolins produkter >

Dela nyheten:

 • Mizar Tilt Light Sheet Imaging System

  Light Sheet tekniken är idealisk för levande organismer  Light Sheet är en illumineringsmetod för fluorescens som är idealisk för känsliga prover och levande organismer som skall [...]

  Läs mer
 • DeepSIM: superresolution på ett enkelt och budgetvänligt sätt

  Crest Optics har utvecklat DeepSIM, den första superupplösningsmodulen som är kompatibel med alla upprätta eller inverterade mikroskop som har en kameraport. Den är lika enkel att [...]

  Läs mer
 • BergmanLabora AB och JK Lab Nordic AB går samman

  Vi på BergmanLabora hälsar med glädje JK Lab Nordic AB välkomna till oss. JK Lab Nordic är precis som vi, en distributör av analysinstrument och mätutrustning. [...]

  Läs mer