Hem » Intervju med Sumio Eimori – chef på Nikon Instruments

Intervju med Sumio Eimori – chef på Nikon Instruments

Published On: 29 juni, 2017/By /
Nikon firar 100 år 2017

I år firar Nikon 100 år! Det vill vi såklart vara med och fira. För att ta reda på mer om hur Nikon Instruments ser på utvecklingen och framgångarna har vi intervjuat Sumio Eimori, högste chefen på Nikon Instruments.

Vilka har varit de mest intressanta projekten/händelserna under de senaste åren på Nikon Instruments?

Införandet av ett nytt inverterat mikroskop Ti2. Det inverterade mikroskopet är ett av de viktigaste mikroskopen som finns för levande cellbilder. Nikon leder alltid tekniken för inverterade mikroskop och har gjort detta under de senaste 30 åren. Även den tidigare modellen Ti är det bästa inverterade mikroskopet.

Vad ser du fram emot mest under det kommande året?

Nikon utvecklar hela tiden ny teknik och nya produkter som är mycket användbara för forskare. Nikon tillhandahåller alltid värdefull information, service och hög kvalitativ support till forskare. Vi är också mycket angelägna att lyssna på forskarnas åsikter och idéer som för oss, också för framtiden ger oss mycket värdefull information för vår framtida utveckling. Allt ovanstående är väldigt viktigt fram tills nu men också för framtiden. Vi kommer att stärka ovanstående punkter ytterligare.

Vilka milstolpar på Nikon är de tre viktigaste enligt dig under de senaste 100 åren?

Viktigt för hela Nikon, är att strax efter andra världskriget kom bildhantering för affärslivet. Sen har vi Semiconductor-verksamheten som startade 1980 och under senare år har vi den växande digitalkameraverksamheten som startade år 2000.

Vilka personliga egenskaper anser du vara primära för att vara anställd av Nikon?

Var proaktiv – ha ett öppet sinne och vara kunnig för att kunna agera snabbt och alert. Att kunna kommunicera är mycket viktigt – harmonisera olika färdigheter genom att tänka ”out of the box” och kommunicera effektivt med andra. Sök ny kunskap – lär dig mer genom självstudier och av nyfikenhet. Uppträd med integritet – arbeta flitigt och ansvarstagande.

Vad är viktigast för oss hos BergmanLabora som återförsäljare och leverantör av Nikon Instruments?

BergmanLabora är en mycket kunnig och pålitlig partner för Nikons mikroskopi i Sverige. Nikon är mycket nöjda med att arbeta med BergmanLabora. Vi tycker att BergmanLabora gör ett bra jobb med att arbeta med forskare i Sverige; genom att ge tekniskt stöd, genom att tillhandahålla informativ information och genom att kommunicera bra. BergmanLabora arbetar redan mycket med kundsupport och vi vill att de fortsätter att sätta kunderna i fokus.

Historien om Nikon Instruments Nikon Story – Instruments Division

Idag är Nikon ett världsberömt varumärke, fast etablerat som marknadsledande inom optisk instrumentering och det enda mikroskopföretaget som tillverkar sitt eget glas, vilket garanterar den allra bästa kvalitetssäkringen under hela produktionen. Med över 90 års kompetens inom området har Nikon alltid varit i spetsen för optisk och teknisk innovation, vilket främjar kreativitet och tillförlitlighet som ett led i företagets globala uppdragsförklaring.

Nikon-berättelsen började tillbaka 1917 då tre japanska optiska tillverkare slogs samman för att bilda Nippon Kogaku KK (”Japan Optik”), som producerar precisionsoptiskt glas. År 1925 expanderade varumärket för att producera det första mikroskopet med ett roterande utbytbart objektiv – Joico-mikroskopet. De närmaste årtiondena medförde avsevärd tillväxt till mikroskopi-divisionen, banbrytande polariserande och stereomikroskop introducerades förutom produkter för den ökade mät- och inspektionsmarknaden. På 1970-talet bildades CF Optical-systemet och Nikon presenterade Optiphot och Labophot-mikroskop. På 1980-talet lanserade Nikon mer än 80 nya produkter och det första provrörsbarnet i USA (1981) utvecklades med hjälp av ett Nikon-inverterat Diaphot-mikroskop.

På 1990-talet kom införandet av Eclipse-sortimentet som innebar oändlig optik. Vetenskapen har utvecklats i rekordfart. Fåret Dolly var det första däggdjur som skulle klonas från en vuxen cell med ett Nikon Diaphot-mikroskop i processen. Det nya millenniet såg födelsen av digitala bildhanteringslösningar för mikroskopi och Nikon ledde återigen marknaden till att tillhandahålla överlägsna och praktiska kameror för dessa applikationer.

Introduktionen av DS-kameraserien och Coolscope bidrog till ytterligare framsteg i överföringen av bilder. Man vet aldrig vad som kommer att hända i framtiden men det som är uppenbart är i den takt som förändringar nu sker. Ansökningar och discipliner som en gång var helt separerade kommer nu närmare varandra inom områden som Lab-on-Chip och Biofysics. Dessa har lett till utvecklingen av unika tvärvetenskapliga produkter, inklusive AZ100, N-SIM och N-STORM plus det konfokala utbudet av mikroskop som nu möjliggör användningen av markbrytande tekniker som nanokristall och GaAsP-teknik. Cellstudier kräver nu möjligheten att studera levande, in situ cellulära interaktioner och rörelser där Nikon har svarat med den allra senaste tekniken – BioStation IM och CT-serien. Nikon har tagit utmaningarna ett steg i taget och med innovativa lösningar hjälpt forskningen att introducera några riktigt minnesvärda prestationer.

Dela nyheten:

 • Biolin Scientific launches QSense Omni!

  We are happy to announce that March 16th 2023 Biolin Scientific launched QSense Omni, which starts a new era of QCM-D. QSense Omni has: The [...]

  Läs mer
 • SOTAX – 50 Year Anniversary

  Since founded by Reinhard Benz in 1973, SOTAX has gone from a small regional company with just 11 employees to a leading international presence. What [...]

  Läs mer
 • Vi söker efter en Serviceingenjör, Service Engineer

  Om jobbet BergmanLabora AB söker en serviceingenjör med placering i Göteborgsområdet. Vi har möjlighet att erbjuda ett självständigt, fritt och omväxlande arbete med täta [...]

  Läs mer