Vi söker Fältserviceingenjör

Som servicetekniker arbetar du ute hos våra kunder i Sverige och i mindre utsträckning Norden, med allt från förebyggande underhåll och felsökningar till installationer, handhavandeutbildningar och kalibreringar.

Jobba hos oss? Vi söker Fältserviceingenjör

Om jobbet

BergmanLabora AB söker nu en serviceingenjör, field service engineer med placering i Göteborg, Stockholmsregionen eller Mellansverige. Nu när en kollega går i pension söker vi en efterträdare. Vi erbjuder ett självständigt, fritt och omväxlande arbete med täta kundkontakter och goda utvecklingsmöjligheter inom företaget. Du bokar och planerar till största del ditt arbete under eget ansvar.

Som servicetekniker hos oss på BergmanLabora får du regelbunden utbildning i den senaste tekniken på plats hos våra leverantörer i Europa. Vi har även stor kunskap om produkterna inom företaget att tillgå.

Dina arbetsuppgifter

Som servicetekniker arbetar du ute hos våra kunder i Sverige och i mindre utsträckning Norden, med allt från förebyggande underhåll och felsökningar till installationer, handhavandeutbildningar och kalibreringar. Arbetet utförs oftast på egen hand och ibland i samarbete med kollegor från service, säljavdelningar eller leverantörer. Vi ser gärna att du utgår från hemmet och sköter de administrativa sysslorna där alternativt på något av våra kontor i Sverige.

 • Service- och reparationsarbeten på våra system ute hos våra kunder och på verkstaden
 • Installera mjukvaror på system samt validering av detta
 • Skapa bra kontakt med kunden
 • Säkerställa att den utrustning vi levererar fungerar enligt specifikationer och att den överensstämmer med kundens förväntningar
 • Utföra IQ, OQ valideringar
 • Hitta lösningar och arbeta mot uppsatta mål
 • Till största del att självständigt planera och utföra arbetsuppgifterna på ett effektivt sätt
 • Utföra planerat underhåll enligt avtal
 • Utföra akutservice
 • Ge support till kunder via telefon och mail
 • Ge offerter till kunder
 • Promota serviceavtal
 • Utbilda kunder i handhavande på våra system
 • Rapportera in och dokumentera avslutade arbeten i våra system

Vem är du?

Vi söker dig som har intresse och gärna har erfarenhet från service och reparation av medicinteknisk utrustning och/eller någon Kemi/Teknikutbildning/IT utbildning där du har arbetat med laboratorieutrustning. IT kunskaper värderar vi högt. Med rätt inställning och nyfikenhet kan man ersätta erfarenhet om man tex. precis har avslutat sina studier. Du är en flexibel, ansvarstagande och serviceinriktad person som tycker om att träffa kunder, har lätt för att samarbeta och har en hög social kompetens. Meriterande om ni har erfarenhet av arbete med TOC, Spektrofotometrar, HPLC (där tyngdpunkten i tjänsten kommer att ligga) även Gaskromatografi ofta förkortat GC, eller benämnt gas chromatography och Masspektrometri, ofta förkortat som MS eller benämnt Mass spectrometry är meriterande.

Vi har också ett behov att stärka våra kunskaper inom IT då utvecklingen och kraven blir allt högre. Det avser installationer av mjukvaror och ibland databaser ute hos kunder samt valideringar av dessa. Kunskap om IQ, OQ och GMP/GLP är meriterande. B-körkort och PC-vana är ett krav. Behärskar svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska.

Vi ser gärna kvinnliga sökande.

Om företaget

BergmanLabora AB är en av Sveriges ledande leverantörer till den svenska laboratoriemarknaden. Vårt huvudkontor ligger i Danderyd med filial i Göteborg. BergmanLaboras affärsidé är att tillhandahålla instrument från världens främsta tillverkare av labinstrument och produkter för mikroskopi. Vi utför teknisk service så instrumenten ger tillförlitliga resultat under hela livslängden samt förmedlar kunskap om applikationer och handhavande.

BergmanLabora AB ingår i AddLife AB, noterad på Nasdaq OMX Stockholm (notering 2016). AddLife förenar det större bolagets styrka med entreprenörens engagemang och affärsmannaskap. Våra systerbolag inom lab är Holm & Halby i Danmark, BioNordika i Norge och BioNordika OY i Finland. Företaget grundades 1906 och har byggt framgångarna på att hjälpa våra kunder att lösa möjligheter/problem på enklaste och mest effektiva sätt. Våra säljare, produktspecialister, innesäljare samt servicetekniker har mycket goda kund- och produktkunskaper. Genom en hög servicegrad, lättillgänglighet och en väl fungerande logistik ger vi våra kunder högsta prioritet. Söker du totallösningar hjälper vi till med installation, igångkörning, validering, utbildning och service. Vi står också för snabba leveranser av apparater/instrument, tillbehör och förbrukningsartiklar till instrumenten.

Frågor om tjänsten besvaras av Glenn Lundberg 08-625 18 89.

Sista ansökningsdag: 15 okt 2018

Vill du vara med på vår framgångsresa och jobba med utrustning i världsklass? Välkommen med din ansökan och CV till [email protected]remove-this.bergmanlabora.remove-this.se Märk din ansökan med ”Fältserviceingenjör 2018.