Mer ljus i vintermörkret? Kampanj fluorescensbelysning!

Kampanj fluorescensbelysning! Under vår kampanj erbjuder vi 10% rabatt på LED-belysning från CoolLED och Lumencor, välkända leverantörer av fluorescensbelysningar. Dessa är oerhört enkla att montera direkt på mikroskopet.

Fluorescensbelysning

Erbjudande! 

Under vår kampanj erbjuder vi 10% rabatt på LED-belysning från CoolLED och Lumencor, välkända leverantörer av fluorescensbelysningar. Dessa är oerhört enkla att montera direkt på mikroskopet (eller via en ljusledare) istället för det befintliga lamphuset och ni får gärna låna en lämplig belysning för att utvärdera funktionalitet och handhavande. Ni kommer uppleva att hanteringen av fluorescensbelysningar aldrig varit enklare och smidigare. Som en extra bonus är de dessutom betydligt billigare över tid än motsvarande Hg belysning. Priserna börjar på ca 40 000 SEK beroende på ljuskälla och med 25 000 brinntimmar motsvarar det drygt 80(!) st 300 timmars kvicksikverlampor till en kostnad av ungefär 200 000 kronor! Gör en insats både för ert arbete, miljön och ekonomin; skrota kvicksilverlamporna! 

Fakta om fluorescensbelysning

Fluorescensbelysning har i åratal varit baserad på en kvicksilverlampa eller på senare år metal halid lampor, även dessa innehållande kvicksilver (Hg). Lamporna har en viss uppstartstid innan de lyser stabilt och de kan framförallt inte släckas och tändas med korta intervall. Väl avstängda tar det lång tid innan de är kalla nog att startas igen, vilket innebär att användarna ofta låter dom stå på under en betydlige längre tid än de används för att belysa proverna. Vid byte av en traditionell Hg lampa krävs oftast en centrering av lampan innan den kan användas optimalt, en process som upplevs som svår och tidskrävande och som många gärna överlåter till en servicetekniker. LED-belysningar har funnits länge som ett alternativ och är det självklara valet när man investerar i ett nytt fluorescensmikroskop. Däremot kanske man inte tänker på att de passar lika bra på ett äldre mikroskop och kan enkelt ersätta den mödosamma hanteringen av Hg lampor.

Egenskaper

En LED-belysning är oerhört enkel att använda och erbjuder flera fördelar jämfört med en lampbaserad belysning:

  • Tänds och släcks som en vanlig lampa vilket ger ett mer kostnadseffektivt nyttjande
  • Innehåller inte kvicksilver
  • Drar mindre ström
  • Stabilt och repeterbart ljus
  • Ljusintensiteten kan justeras
  • Lång livslängd, ofta över 25 000 timmar
  • Kräver ingen centrering eller linjering

För mer information om produkter och kampanj, kontakta Torgeir Dahlen på 08-625 18 01 eller [email protected]remove-this.bergmanlabora.remove-this.se