Attention Theta Flex från Biolin Scientific får Red Dot: Best of the Best för banbrytande designkvalitet 2020

Ett instrument som uppmuntrar forskning inom ytvetenskap

Red Dot Jury har fattat sitt beslut. Attention Theta Flex vinner en Red Dot: Best of the Best, för sin banbrytande design vid Red Dot Award for Product Design 2020. Detta innebär att Biolin Scientific är en av vinnarna i världens mest kända designtävling.

Ett instrument som uppmuntrar forskning inom ytvetenskap

Den banbrytande optiska tensiometern Attension Theta Flex lanserades i början av 2019 och blev snart en favorit bland forskningslaboratorier världen över. Instrumentets mångsidighet ger många mätmöjligheter och den användarvänliga programvaran i kombination med en intuitiv design är nyckel till framgång.

”I arbetet med vetenskapliga produkter siktade vi på att skapa en design som återspeglar noggrannhet. Vi ville dock undvika att vara tekniska bara för att. Konstruktionen är avsedd att stödja samspel mellan människor och maskiner och uppmuntra användare att utforska och engagera sig med instrumentet. ”
säger Jyrki Korpela, produktchef på Biolin Scientific.

Red Dot VD professor Dr. Peter Zec ser på pristagarna


”Vår erfarna jury utdelar bara Red Dot: Best of the Best till de mest övertygande produkterna i en kategori. Priset är ett bevis på att varje detalj i designen är sammanhängande och genomtänkt. Konsumenter kan lita helt på våra experters beslut och kan vara säkra på att produkterna är av högsta kvalitet. Jag vill gratulera pristagarna till deras underbara framgång!" säger professor Dr. Peter Zec, grundare och VD för Red Dot.

Detaljerad utvärdering av produkterna


Red Dot Award: Product Design erbjuder designers och tillverkare från hela världen en plattform för att utvärdera sina produkter. År 2020 deltog designers och företag från 60 länder i mer än 6 500 produkter i tävlingen. Den internationella juryn består av erfarna experter från olika discipliner och har sammanträtt i cirka 65 år för att välja årets bästa design. Trots mottot "På jakt efter bra design och innovation" får endast de bästa designerna en utmärkelsen.

Attention Theta Flex i utställningar, online och i årboken


Den 22 juni 2020 kommer Attension Theta Flex att läggas till utställningen Milestones in Contemporary Design i Red Dot Design Museum Essen, där alla de prisbelönta produkterna kommer att visas. Museet kommer att vara en hotspot för industridesign i bästa klass. Från det datumet kommer den vinnande produkten från Biolin Scientific också att presenteras i onlineutställningen på webbplatsen Red Dot. Red Dot Design Yearbook 2020/2021 kommer ut i juli 2020.

Om Biolin Scientific

Biolin Scientific är ett världsomspännande företag som gör de senaste instrumenten och smarta lösningar för forskare. Varumärket bygger på hög kompetens och kunskap. I samarbete med ledande universitet och branscher löser Biolin Scientific utmaningar för att förenkla vardagen i labbet. Kunderna är experter inom ytvetenskap, och Biolin Scientific tillhandahåller verktygen för dem att utvecklas. Biolin Scientific är en del av AddLife Group.

Från och med mars 2020 är BergmanLabora exklusiv distributör för Biolin Scientific i Sverige, Danmark och Norge. 

www.biolinscientific.com

ARBETAR DU MED YTANALYS?

Ulrika kan hjälpa dig! 

Ulrika Lundgren


[email protected]remove-this.bergmanlabora.remove-this.se

Tel: 08-625 18 09