Anders går snart i pension - tack för dessa år!

Anders Richert jobbar de sista veckorna på BergmanLabora innan han går i pension. Efter många spännande år i företaget så har vi ställt några frågor till honom.

Han har hjälpt många kunder genom åren.

Anders Richert går i pension - nu blir det lite mer vila framöver!

Tack Anders för dessa år!

Han är en välkänd person för många av våra kunder. Anders Richert arbetar som servicetekniker och har varit på BergmanLabora i 37 år, 8 mån och 15 dagar när han snart går i pension. Han började 1979 på dåvarande Intrumentaktiebolaget Lambda, företaget såldes senare till BergmanBeving.

Anders Richert jobbar de sista veckorna på BergmanLabora innan han går i pension. Efter många spännande år i företaget så har vi ställt några frågor till honom.

Vad fick dig att börja i den här branschen?

Jag utbildade mig till elektronikingenjör, sen blev det lumpen som teletekniker inom marinradar. Fick där lära mig mycket om magnetism och mikrovågor. När lumpen var klar blev jag värvad till Grafiska maskiner och arbetade där under 2 år. Lämnade den grafiska branschen och gick till medicinsk teknik. Sökte då jobb hos Intrumentaktiebolaget Lambda och började som serviceingenjör.

Jag har stannat i företaget i nästan 38 år för att det är oerhört intressant att följa kunder och branschen som ständigt är i utveckling. Kännedom om läkemedelsindustrin och labindustrin är berikande. Sociala kontakter har utvecklats genom åren och ger ett viktigt innehåll till det dagliga arbetet. Arbetskamrater gör mycket för att man ska trivas. Har haft så många trevliga kollegor! Men har heller aldrig haft svårt att säga till chefer eller kollegor om jag har tyckt att någon förändring bör göras.

Hur har tekniken utvecklats?

Elektroniken har blivit mycket mer komplex och digitaliserad. Även mer driftsäker. Kvalitet och hållbarhet har blivit bättre. Anställer man idag så behövs en brinnande iver för problemlösning och en positiv attityd. Driv och entusiasm är viktigt. Det är nu mindre timmar bakom produkten, reparationer och man lägger mer tid på programuppdateringar och lösningar.

Vilka utmaningar har du stött på?

Dagliga utmaningar! Att på kort tid göra kunden nöjd samt att komma fram till en bra lösning, det är utmaningen men också det intressanta och utvecklande med den här tjänsten. Vad har varit roligast under dessa år? Det man njuter av är när man åker ut och avhjälper ett fel på väldigt kort tid. Kundutbildningar är också väldigt kul. Seminarium, rådgivning och lärardelen är väldigt givande och ett intresse för mig. Pedagogik är så roligt och viktigt för samhället.

Nu kommer du att få massor av fritid, hur kommer du att tillbringa dagarna när du går i pension?

Jag bor i villa på Lidingö, så hus och trädgård kräver en del tid. Närmast är det nytt kök, tapetsera om och fixa trappor som gäller. Jag är händig och har en snickeriverkstad med svarv mm hemma. Har gjort en del möbler, husgeråd och konsthantverk. Även byggt en friggebod till dottern för några år sen. Trivs även på min segelbåt och landstället i Dalarna där jag gärna ägnar ledig tid. Mina 3 vuxna döttrar i 30-års ålder är självklart viktiga för mig och ser fram emot att få mer tid med dom, även om de nu är vuxna.

Anders tackar för allt vänligt bemötande vid besök och kundkontakter genom åren!