Hem » Nikon lanserar 10:e generationens konfokalmikroskop – AX / AX R

Nikon lanserar 10:e generationens konfokalmikroskop – AX / AX R

Published On: 18 juni, 2021/By /
Nikon lanserar konfokalmikroskop AX AX R

Konfokalmikroskop har funnits kommersiellt i över 25 år och AX / AX R är Nikons 10:e generation konfokalmikroskop. Med exceptionellt Ø25 mm synfält och en upplösning på upp till 8192 x 8912 pixlar är systemet byggt för avbildning av ett större område – och göra det snabbt. Systemet är modulärt och kan anpassas för ett bredd spektrum av applikationer och budgetar.

Av sekretessskäl behöver YouTube din tillåtelse för att laddas. För mer information, se våra Integritetspolicy.
Jag godkänner

Nikon AX R konfokalmikroskop för avbildning av större föremål

AX R resonansskannern levererar 30 bild/sek (2048 x 512 pixlar) över det stora Ø25 mm synfältet med mycket lågt fototoxicitet – cirka 20x lägre än standard konfokalmikroskop(!). Perfekt för avbildning av större föremål som organoider, sfäroider och modelldjur (drosophila, zebrafiskar, m.m.) eller snabba förlopp som Ca+ avbildning, blodflöde, etc.

Av sekretessskäl behöver YouTube din tillåtelse för att laddas. För mer information, se våra Integritetspolicy.
Jag godkänner

Helt nya DUX-VB-detektorn anpassar emissionsfönstret till dina fluoroforer och ger friheten att finjustera för att minimera autofluorescens och/eller överblödning mellan kanalerna. Eller välj DUX-ST standarddetektor med upp till 12 st. optimerad emissionsfilter (uppgraderbar till 18 st). Välj bara antalet fluoroforer i ditt prov och deras katalognamn. NIS-Elements-programvaran gör resten, inklusive optimering av dikroisk spegel och val av laser som är bäst lämpade för avbildningen. Ta hyperspektrala bilder i upp till 66-kanaler för unmixing (DUX-VB).

Alla detektorsystem kan anpassas med GaAsP- eller Multi-alkali PMT-detektorer med hög känslighet och låg brusnivå för att ge optimal känslighet vs. emissionsvåglängd och våglängdssvar.

Utöver automatiska inställningar av komponenter för excitation och emission finns även Autosignal.ai. som ai är en inlärd convolutional neural network (CNN / AI) – en färdig algoritm som, utifrån ditt prov, optimera laser och detektorinställningar.

Minimera utbildningsbehovet

Tack vare en förenklad användning av detta komplexa konfokalmikroskop finns nu inget behov av långa utbildningar eller höga krav på förkunskaper hos användaren. Detta passar perfekt för den enskilda forskningsgruppen som vill ha tillgång till sitt eget system eller för en core-facilitet med många användare som vill minimera utbildningsbehovet.

Lägg till ytterligare NIS.ai funktioner som Denoise.ai för automatisk brusreducering samt Segment.ai analysverktyget för en komplett programvara, optimerad för snabb bildackvisition och analys – med full kontroll av rådata.

Av sekretessskäl behöver YouTube din tillåtelse för att laddas. För mer information, se våra Integritetspolicy.
Jag godkänner
Mikroskop konfokal Nikon AX/AXR
Till Nikon AX / AX R

Dela nyheten:

 • Theta Flow – Oslagbar precision för krävande ytforskning och kvalitetskontroll

  Theta Flow är Attensions nya optiska tensiometer i premiumklass. Med automation på en helt ny nivå, oöverträffad precision och superenkel att använda. Egenskaper som gör Theta [...]

  Läs mer
 • Nikon lanserar 10:e generationens konfokalmikroskop – AX / AX R

  Konfokalmikroskop har funnits kommersiellt i över 25 år och AX / AX R är Nikons 10:e generation konfokalmikroskop. Med exceptionellt Ø25 mm synfält och en [...]

  Läs mer
 • SOTAX nya korg till upplösningsbadet DT50

  SOTAX lanserar korgen SK6 till upplösningsbadet DT50. SK6 bestämmer den kvarvarande tabletthöjden automatiskt. Detta görs med en elektromagnetisk frekvens från botten av korgen till disken [...]

  Läs mer